måndag 31 maj 2010

Nätauktion

För första gången är jag intresserad av att köpa något på en nätauktion. Har ju tidigare nämnt Anders nästintill sjukliga besatthet av att köpa saker på nätauktioner vilket gjort mig väldigt anti. Men idag finns det då något som jag vill ha. Inget komplicerat eller exklusivt på något sätt men ändå. Det som gör att jag tvekar är att fraktkostnaden inte framgår. Jag får ett pris för frakten inom Sverige, men vad hjälper det när varan ska skickas från Korea? Vill inte gärna sitta här med en garantilös vara som kostar mer i frakt än varan självt.

Förklaring överflödig

Om man klockan 1300 fortfarande går i pyjamas och håret spretar som en utsliten golvmopp behövs inga utförligare beskrivningar om hur natten varit va?
Hon VILL inte sova ensam .

lördag 29 maj 2010

Är det bättre på låtsas?

Vi har två djurhagar i närheten av där vi bor. På somrarna brukar de släppa ut får och kor på bete där. Fåren har varit där i ett par veckor nu men utan lamm i år vilket är lite synd. Kossorna däremot har låtit vänta på sig och SOM vi har väntat på dessa kor. Nästintill maniskt har jag varje dag gått med C i vagnen för att se om hon skulle få uppleva sin första ko live. Vi har ju pekat på bilder och muat här hemma nu i en evighet. Idag var de då äntligen på plats. Nära, nära stod vi och Clara skrattade, pekade och njöt. Ända tills den råmade. Livrädd och chockad började hon gråta. Den där gråten då mungiporna drar sig neråt i tystnad först. Mellan tårarna var hon ändå tvungen att kika på den stora, stora kon bredvid henne för lite spännande var det nog trots allt.



Blinkeblink

Visst kan det vara mysigt när vi är ensamma över en kväll och en natt lilla C och jag, men bäst är det ändå när hela lilla familjen är tillsammans. Idag kommer Anders hem och min tid som gräsänka är över för denna gången.
C har lärt sig att flörta (vem kan ha lärt henne det??;)) vilket pappa inte fått se än. Idag skulle det väl då passa utmärkt att bjuda på lite blink även för honom.

fredag 28 maj 2010

Fram med "skämskudden"

Jag såg som så många andra Eurovisionsemifinalen igår. Vilka skitbidrag rent ut sagt. Jag fick ta fram skämskudden. Dåliga sångerskor/sångare, tråkiga, okänsliga framförande, dåliga texter för att inte tala om de engelska uttalen! Jag påstår verkligen inte att jag någon expert på att snacka engelska men att apricot inte uttalas "epprickett" tror jag att jag har rätt i. Där var ett annat ord jag hängde upp mig på. I någon dålig refräng skrålades det vad som skulle vara because men såhär "beckass", "beckaaaass". Minns inte resten men skulle tippa att fortsatte med "aj lövv juuuuu!" för allt var så förutsägbart. Den här frasen då - "you set me on fire, you are my desire"?!! Originellt? Nej fy vilken katastrof! Jag tror att intresset för den här tävlingen kommer att dö ut för västeuropéer. Hela tävlingen består ju nu av långhåriga, spinkiga, grymt spacklade sångerskor med glittriga- alternativt skinnfodral som åmar sig på scenen i något som mer liknar försök att komma undan en smärtsam förstoppning än dans. Framtoning på gränsen till vad som skulle passa bättre i ett HELT annat sammanhang i mitt tycke. Att de inte kan sjunga heller spelar tydligen ingen roll. Jag kommer inte att titta på finalen imorgon den saken är säker!
I övrigt står mormor och morfar på schemat idag. Hade planerat för en utedag i solsken men där gick jag bet för det regnar - igen...

torsdag 27 maj 2010

Gott men intensivt


Liljor är bland de vackraste blommor jag vet. De luktar gott men möjligtvis en aning lite för intensivt ibland...
BTW snygg hallvägg va?;)

Lugn och fin

Gräsänka här i några dagar nu. Hoppas verkligen att medierna som vanligt överdriver och att Katla håller sig lugn och fin så Anders kommer hem som planerat. Tur att han i värsta fall kan ta sig hem tågvägen.
Ikväll måste jag ju se hur det går för Anna Bergendahl i Eurovision så härmed beställes det en lugnt sovande C;)

onsdag 26 maj 2010

Sommargäster

Vi brukar få sommargäster. Eller kanske vi har dem året runt, vad vet jag? Ikväll såg jag den för första gången i år. Så fin.















Lånad bild

När jag var yngre tyckte jag att man såg igelkottar ganska ofta. Var det för att man var ute mer, var det för att man var mer uppmärksam eller fanns det helt enkelt fler igelkottar förr? Eller kanske mitt minne spelar mig ett spratt?

Vårben



Det här är ungefär samma nyans som mina ben har just nu. Skrämmande att behöva blotta dem för solen men någon gång måste ju vara den första för säsongen...

tisdag 25 maj 2010

Snart är den här!


Snart är den här för oss vanliga dödliga och jag längtar så! Såg ett program lett av Sofi Fahrman på tv3 igår kväll med intervjuer och klipp från filmen. Hennes insats var medioker men att få min längtan efter filmen att växa sig större lyckades de med ändå. Vill se lyx, glamour, resor, relationsproblematik och högklassigt mode. I stort sett allt som inte finns i mitt eget liv just nu;)

söndag 23 maj 2010

Pingst

Vilken pingstafton det var igår! Så underbart varmt, skönt, soligt och lyckligt väder. Kan väder vara lyckligt förresten? Hursomhelst, det var precis så det kändes. Vi hälsade på goda vänner i Malmö och tog en LÅÅÅNG promenad runt stan. Var bla och tittade på Ernst Billgrens Dianastaty i Kungsparken





En tur förbi Turning Torso, Västra Hamnen och Dockan blev det också.



Innan vi styrde kosan hemåt hann vi njuta vin, charkuterier, goda ostar och bröd.

fredag 21 maj 2010

Summertime

Äntligen känns det som om "rosésäsongen" kommit och i år kan ju jag också njuta!

torsdag 20 maj 2010

Finsmakaren...

På Claras meny idag:
-Jord, sten, mossa, Maskrosor, Tusenskönor, gräs, snigel, torkade löv...
Hur sjutton får man dem att inte stoppa allt i munnen?!

Tjoho!

Äntligen lite värme i Skåne! Även om det kommer några enstaka små, små regndroppar så är det varmt och väldigt skönt ute. Blir lunch på uteservering idag tror jag. Gött mos. Eller nå't;)

onsdag 19 maj 2010

Tråkigt

Vi skulle på visning av huset imorgon. Superspännande ju. Vi har vetat det en vecka ungefär så visst har man hunnit bygga upp lite förväntningar och nyfikenhet kring det här nu. Och förhoppning naturligtvis.
Hur arg blir man då när mäklaren skickar ett sms nu på kvällen att visningen är inställd?!! Anledning? De har sålt huset till grannen... Men för h-e! Kan ni göra upp sådant innan ni lägger ut huset till försäljning på nätet! Vad är det för sätt? Hur många människor har som vi vävt lite drömmar av det här nu. Riktigt dålig stil, usch och fy! Tråkigt, tråkigt, tråkigt.

Ett nytt försök

Var har vi varit idag tro?
Sämre utsikt kan man ha när man vakar över sovande barn i vagn


Målet för resan, är ni med?


Nu då?


Clara tyckte det var toppen att få gå med pappa inför fullsatt uteservering. Uppmärksamhet är ju guld!


Just det, Louisiana. Sist vi skulle hit var det Valborg. Även för danskarna visade det sig. Det var så mycket folk att vi vände bilen direkt vi kom fram. Våra fötter nuddade inte ens dansk mark den gången. Men idag när vi gjorde ett nytt försök så lyckades det.


Vi har haft en superhärlig dag som slutade med en något uppvarvad liten tjej. Länge sedan hon behövde somna i min famn för att kunna komma till ro och risken är väl ganska stor att intrycken blev alltför många för att vi ska kunna vänta oss en lugn natt, men det var det värt. Hon stormtrivdes verkligen idag. Både med att kolla på konsten men också med att titta på och flörta med alla människor runtomkring henne.

Lat städning

Ibland får jag ryck då jag bara måste rensa ut grejer och slänga. För tillfället saknar jag energi att dra igång någon rensning som kräver fysisk ansträngning men behovet finns kvar. Utmärkt då att rensa i sin mailbox. Nästan samma känsla av "duktighet" men SÅ mycket mer bekvämt. Det finns förstås en liten risk att man tröttnar vilket jag gjorde nu efter att ha slängt hundratals mail och inkorgen ändå inte på långa vägar är städad... Men lite bra känns det ändå.

tisdag 18 maj 2010

Projekt Sömn - Special Edition

Klockan är 10.30 och i sömnens rike befinner sig fortfarande - Anders!
Jag fattar ingenting. Går och kollar att han andas emellanåt för detta är ovanligt, mycket ovanligt. Fast det är klart, han hade ju hand om Clara själv under sex timmar igår. Det tar på krafterna. Alldeles uppenbart är det så ;)

måndag 17 maj 2010

Lugn lunch

Såhär lugnt kunde jag under eftermiddagen inta min lunch. För kallt att sitta ute idag men man kan ju försöka att vara så nära det går. Bäst av allt var att jag kunde känna mig avslappnad efter klippet hos min nya frisör också. Mycket duktig var hon. Till skillnad från hur det brukar vara så blev det idag frisören som tyckte att vi INTE skulle klippa så mycket som jag först föreslog. Dvs att koffeinet delvis hade gått ur mig;) Men en bra bit blev det ändå och jag är helnöjd än så länge. Återstår att se vad lilla familjen säger. Rekord idag på hur länge jag varit utan trollungen. Tror jag saknar lite faktiskt.

Koffeinvett

Känns onekligen lite lyxigt idag. Anders är ledig och jag ska spendera X antal timmar hos frisören. Helt ensam. Bara jag, jag, jag.
Känns som resultatet av klippning och färg nästan blivit sekundärt.
Imorse när jag vaknade efter en natt med varannan timmes uppvaknanden var jag smått ilsk och fullt övertygad om att kapa av allt hår. Bort skulle det. Allt. Inget långt bångstyrigt hår att sätta upp, inga gummiband, inga klämmor, ingen styling för att kunna ha det utsläppt. Bara kort och lättskött. Out-of-bed-hair. Bland det snyggaste jag vet på andra men är för feg för själv. Det beslutet fattade jag då när jag inte var vid mina sinnes fulla om man säger så. Nu har jag druckit kaffe, sett mitt fula tryne i spegeln och kommit till sans. Kanske så pass mycket att det som vanligt blir en mesklippning. Vi får väl se, koffeinet går ju ur kroppen igen innan det är dags.
Det här ska bli mitt sommarhår men med tätt, grått väder ute är det svårt att riktigt få in rätta känslan.

fredag 14 maj 2010

Favoriten

Clara är väldigt förtjust i katterna. Favoriten för närvarande är Nemo. Inte särkilt snygg, inte särskilt smart, inte särskilt smidig men något har han visst...

I väntans tider

Nej, nej, nej! Inte så;)
Jag väntar på att huset ska läggas ut på nätet. Himla långsam mäklare tycker jag... Huset ska ut till försäljning och jag vill gå på visning NUUUUU!!! Det kommer bli alldeles för dyrt gissar jag, men om vi är intresserade efter att ha sett insidan och tomten så kanske vi försöker hänga med i budgivningen ett tag ändå. Kanske.

onsdag 12 maj 2010

Värsta, bästa bollen!

Riktigt skitväder idag. Regn, rusk, blåst, blixtar och åska. Om jag varit ledig och utan Clara hade detta varit en dag att stanna i sängen eller åtminstone enbart inomhus. Vi har däremot trotsat vädret och varit både i Malmö och på lunch hos Claras mormor och morfar i Lund. Där fick Clara värsta, bästa bollen! Lyriskt klämmer, kastar, dribblar och jagar hon efter denna boll. Om man ska tro hennes far så är hennes intresse för bollar ett tydligt tecken på att hon kommer att få bra bollsinne ;) När han såg henne med en boll första gången sa han med sin erfarenhet från Claras syskon nämligen. "Det syns tydligt redan när de är såhär små. Antingen älskar man bollen eller gör man det inte".
Vi får väl se...

tisdag 11 maj 2010

Det finns ett hus

Det finns ett hus nära oss. Åt rätt håll, närmare havet. Det är ett hus som var till salu för några år sedan men då tyckte vi inte att det var så aktuellt. I efterhand har vi ibland gått förbi det där huset och undrat hur det kunde ha blivit.
I huset finns ett hemmakontor med guldutsikt över Öresund. Där skulle jag hemskt gärna sitta och arbeta. Där finns stora panoramafönster med samma, vackra utsikt. Där finns en stor uppfart (lite konstigt kanske, men jag gillar just det). Det är ett ganska fint hus. Som vi inte brydde oss om att kolla upp. Då.
Idag när jag promenerade förbi det här huset med Clara såg jag en bil från en av de större mäklarfirmorna på uppfarten. Vad betyder det här? Ska det säljas igen? Är det dags för oss nu? Ännu finns det inte ute på nätet men jag hoppas, hoppas. Lite spännande faktiskt.

Överraskning x 2

Det gäller att vara glad för det lilla. Varken Anders eller jag hade haft koll på att det är Kristi Himmelfärdsdag på torsdag och då är han ju ledig. Härligt. Knappt hade vi uppdagat detta förrän han ringde hem igen och meddelade att han kommer att vara kompledig hela nästa vecka. Så underbart. Frihet! Jag bokade snabbt som ögat tid hos ny frisör. Nu eller aldrig.

söndag 9 maj 2010

Osliten navel & vimsighet

Vart tog den här helgen vägen?! Nästan på vippen att jag får lite söndagsångest fast jag inte ska jobba imorgon. Jobba och jobba, det är en definitionsfråga inser jag. Kan ju inte påstå att min navel är utsliten av allt pillande jag har tid med om dagarna...
Jag är vimsig numera.
Vi var i Lund igår och Anders tog en snabb tur vidare till Malmö för att hämta en tavla. Under tiden han var iväg passade det bra med lunch för Clara hemma hos mina föräldrar. De var bortresta men vi var därhemma ändå. Frid och fröjd. Vi åkte vidare till Anders bror och svägerska för fika och senare drink med tilltugg. Frid och fröjd. Vi åkte hem framåt kvällen. Frid och fröjd. Trodde jag! När vi väl är hemma slår det mig. Jag har glömt att låsa dörren hem till mina föräldrar!
Man har ju i stort sett alltid, alltid gjort vad man tror man glömt men nuförtiden är inget säkert när det gäller mig. Just när det gäller olåsta dörrar och glömda nycklar på utsidan av dörren har sömnbristen krönt mig till drottning. Kan inte längre räkna gångerna jag glömt det ena eller det andra. Hopplöst. Med den här vetskapen blev jag smått svettig. Vad gör man? Fick till slut ringa, en för mig tämligen okänd granne. Han måste trott att jag var störd på något sätt men han gick snällt och kollade om dörren var låst. Denna gången var den det. Tack och lov annars hade jag fått spendera lördagkvällen med att köra 10 mil fram och tillbaka för att låsa den där dörren. Roligare saker kan man ju göra av sin helg. Helgen som nu då redan är slut...

lördag 8 maj 2010

Kanske, kanske

Kanske har vi lyckats få till rätt reservdelar till skåpet i hallen. Eller rättare sagt det har vi. De ringde från möbelvaruhuset och vi kan komma dit så bryter de upp en ny förpackning så vi kan få rätt delar med hem. Ja, tack säger jag bara och åker dit imorgon för att få det hela klart någon gång.

torsdag 6 maj 2010

Bristande kommunikation

Har ju renoverat vår hall de senaste veckorna. Köpte ett skoskåp på ett möbelvaruhus med småländskt ursprung för 1 1/2 vecka sedan som ännu inte går att montera ihop för det fattas delar. Eller rättare sagt, vi har för många delar men fel sort. Alldeles för många delar. Så många att vi snart kan bygga ytterligare ett skoskåp. Efter tredje reklamationssamtalet idag hoppas jag att vi snart kan få de rätta reservdelarna så det blir ordning i hallen någon gång. Vad går fel i kommunikationen när man tittar på samma ritning, samma bild, samma detalj och är helt överens om vad som behövs och det ändå blir fel? Märkligt. Idag var det ett samtal kvinna till kvinna. Får se om vi kvinnor är så bra på att kommunicera som vi hävdar.

Var gör folk av sina prylar?

Var gör folk av sina prylar? Jag kan gå och plocka i all oändlighet här hemma för att försöka få undan alla prylar som ligger framme och ändå får jag inte undan hälften av allt jag skulle önska. Undrar då över de hem man besöker som inte har en enda överflödig pinal framme. Var gör de av prylarna? Har de ett extra rum att knöka in allt i? Slänger de? Leasar ett förråd? För prylarna måste ju finnas även där. Det är underbart att vara i hem som inte är plottriga eller fulla med prylar överallt. Jag vill ha det så men hur ska det gå till? Vi har ont om förvaringsutrymme men det är vi väl inte ensamma om tänker jag. Det måste vara så att man ska slänga allt som inte används. Jag har förut haft väldigt svårt att slänga saker. Blev alltför sentimental när någon liten grej skulle behöva flytta ut. Så är jag inte längre. Kanske för att Anders numera tagit den rollen. Är det ofta så? För att det ska bli plus minus noll finns det en som sparar och en som slänger? Tror minussidan måste ta övertaget här en stund.

onsdag 5 maj 2010

Tacksamhet


Vandrade med Clara genom en vacker kyrkogård i Lund idag. Man påminns om livets skörhet där. Det gör mig tacksam. Tacksam över allt jag har och hur fint livet faktiskt är. Varför är det så lätt att glömma bort det? Istället hänger man upp sig på ting som egentligen spelar oerhört liten roll i det stora hela.
Förr skrev jag tacksamhetsdagbok. Det innebar att jag varje dag skulle skriva ner fem saker jag var tacksam för den dagen. Kunde vara vad som helst från de mest banala saker, som att det finns sötsaker till saker som har betydligt större impact i livet. Kanske dags att ta upp det igen. Idén är inte så dum för man tvingas verkligen tänka efter. Varje dag.
En sak glömmer jag faktiskt inte bort att vara tacksam över. Clara. Varenda dag är jag så oerhört tacksam att hon finns här hos oss. Fina, fina som blir 9 månader idag.

Husfrun...

Tvätta, diska, förbereda kvällens middag och laga barnmat. Klockan är 10.30. Vad har hänt och är det här min kopp te?
Förra veckan lagade Anders mat till Clara och jag måste erkänna att det känns bättre att veta precis vad man stoppar i henne. Utöver det blir den egna barnmaten inte knallorange som all barnmat tenderar att vara och den blir ju god på riktigt. Resterna som blev över slukade jag.
Misslyckad kokerska som jag är gör jag ändå ett försök idag. Tänk om det går hem.

UPPDATERING: Kan stolt meddela att Claras mat blev alldeles utsökt och åts upp med god aptit - av henne alltså;)

tisdag 4 maj 2010

I valet kvalet

Uj, vad livet är fyllt med svåra val nuförtiden;) Ska man eller ska man inte stoppa in fötterna på en sovande bebis? Tydligen kvällens sätt att komma till ro för Clara. Att låsa fast fötterna mellan spjälorna...

måndag 3 maj 2010

Blomster


Idag har vi varit och inhandlat Blomsteräng och Luktärt. Luktärten är till mig. Tänker mig att fröer som är märkta med Junior måste innebära något som ger snabba resultat för att tillfredsställa otåliga ungar. Det passar mig utmärkt! Att de sen ska lukta gott och blomma mycket är ju också ett plus.

Projekt Sömn

Det slår aldrig fel. När man talar högt om framgångar så blir det bakslag. Clara vägrar att sova i sin egen säng hela natten. Hon är fullkomligt förtvivlad och det enda som gör henne lugn är närhet. Det är nytt för henne. Hur länge är det rimligt att försöka få henne att somna om i egen säng? När hon efter 1 timme är lika ledsen och förtvivlad retirerar åtminstone denna mamman. De sömnreserver som går åt till att fortsätta i oändlighet besitter inte jag för tillfället. Istället hoppas vi på en övergående fas och låter henne flytta in i vår säng framåt småtimmarna. Där somnar hon bums. Och vi med.

söndag 2 maj 2010

Gör det ont när knoppar brister?


Gör det ont när knoppar brister? Det kan man fråga sig.
Gör det ont när Claras tandkött brister? Första lilla minitaggen på vänster framtand i underkäken kan skönjas. Inga problem än så länge, men det är nog lite för tidigt för det gissar jag.

lördag 1 maj 2010

Ska det börjas i tid?


Nej, det ska inte börjas i tid. Claras första mobiltelefon. Jag är egentligen emot det här att barn ska ha mobil tidigt, men detta är en leksak vilket jag tycker rättfärdigar mitt inköp. Sen kan det ju vara så att jag får tänka om. Att barnen har mobil innebär ju också att man som förälder kan få tag på dem lättare (om de inte är tonåringar och stänger av telefonen när päronen ringer vill säga...). Den tiden den sorgen. Just nu är det ett försök att få Clara att låta bli övriga mobiler och hemtelefoner här vilka är hett eftertraktade. Sannolikt helt misslyckat men vi får väl se.