söndag 28 november 2010

Vintervackert


Första advent idag och vi har snö! Vintern blir så mycket vackrare då. Snö betyder också hög tid att byta däck på bilarna så det får bli dagsgörat här.

onsdag 24 november 2010

Resa?

Lurar lite på om jag ska ta med mig Clara iväg på en liten semester. Bara vi två till något skönt, varmt ställe. Har ju inte så lång tid kvar som mammaledig så det gäller att passa på. Vårt resmål (sannolikt någon Kanarieholm) och boende måste vara superbekvämt och absolut inga energikrävande aktiviteter ska utföras under tiden. Med det menar jag typ "vuxenturism". Jag vill bara njuta lite värme, bad och Clara. Låter väl underbart att äta ute om vi vill det, fixa mat själva om vi vill det, sola lite, bada lite och somna tidigt på kvällarna eller läsa några bra böcker när C lagt sig? Får se om jag hittar den ultimata resan, om jag nu överhuvudtaget bestämmer mig för att dra.

tisdag 23 november 2010

Oinspirerad

Av inläggsbristen på bloggen att döma skulle man kunna tro att mitt liv är fullständigt innehållslöst. Så är det naturligtvis inte, men jag saknar inspiration just nu. Det är mycket som rör sig innanför mitt skallben men det är alltför oorganiserat för att ens försöka formulera i ett skrivande forum såsom detta. Jag tycker att dagarna rusar förbi ett galet tempo med Cs' rutiner som ett beständigt skelett. Skånsk vinter därute. Med andra ord grå himmel, dagsregn och blåst...

onsdag 17 november 2010

Inställda planer

Skulle varit på någon typ av klädparty ikväll men värdinnan för kalaset hade drabbats av vinterkräksjukan så det blev inställt. Synd om henne, men jag tackar så hemskt mycket för att hennes symtom dök upp nu och inte efter att vi varit där för då hade vi blivit smittade hela bunten. Den manliga delen av familjen säkert glad över detta för då är det fritt fram att se landskampen på TV utan förhinder. Kul...

måndag 15 november 2010

Andas ut


Har varit inne på jobbet i Köpenhamn idag. Körde över den vackra, upplysta Öresundsbron i mörkret. Det är en härlig väg att ha till arbetet. Första gången jag var där sedan jag gick på min föräldraledighet. Kändes lite konstigt och ovant men ändå bra. Det var ett viktigt möte som jag legat sömnlös över ett antal nätter men det gick fint och jag andas ut. I februari är jag tillbaka på heltid och Anders är hemma med Clara. Hjälp så fort tiden har gått, 1 1/2 år redan!!!

tisdag 9 november 2010

Flytta eller bygga om?

Flytta eller bygga om? Ja, det funderar jag mycket på just nu. Vi är tidvis ganska många som vistas i det här huset och några stora ytor att vistas på har vi inte. Vi har många sovrum men ytterligare ett hade inte skadat. Huset är lyhört vilket inte heller är så skönt när delar av familjen vill sova medan andra vill vara och är uppe halva nätterna. Ur de aspekterna är det inte så svårt att tycka att en flytt vore det bästa. Det finns stunder då jag verkligen inte velat något annat.
Men, naturligtvis finns det ett men. Man blir ju känslomässigt knuten till ett boende. Det finns många minnen i väggarna och man har lagt ner tanke och tid att forma delar av hemmet som man vill ha det. Det finns en trygghet som är underbar att känna när man kliver in genom sina dörrar. Det kommer man ju få på ett nytt ställe också tids nog, men ändå. Där finns en annan aspekt också och det är läget. Man säger ju att i bostadsaffärer är läget allt. Vi kommer få väldigt svårt att hitta ett stort hus med bättre läge än det vi har nu. När vi blickar ut över Öresund ser vi Ven , Köpenhamn, Öresundsbron och Helsingör. När jag sitter i mörkret med tända stearinljus och ser båtarna glida förbi därute har jag väldigt svårt att tänka mig att flytta härifrån. Då finns det bara ett annat alternativ. Bygga om, bygga ut. På en redan liten tomt. Går det och hur gör vi det bäst i så fall? Kan man ljudisolera delar av huset? Får man bygglov? Ja, det är mycket att tänka på just nu.

måndag 8 november 2010

Inte fel

Inte fel med en kopp kaffe när morgonsolen lyser på de frostvita träden utanför. Inte fel att läsa tidningen i lugn och ro. Inte fel att äta frukostbullen utan otaliga uppehåll. Inte fel att hinna vakna försiktigt.
Fel om hon inte funnits, men hon finns. Hon tar sig visst en sovmorgon. Verkligen. Klockan är 09.20 och hon sover sött i sin säng för det har jag naturligtvis kollat.
Måndag morgon.

tisdag 2 november 2010

Sovit som en prinsessa














...eller åtminstone klädd som en prinsessa. Tack fina A!