fredag 31 december 2010

Gott Nytt År!

Ruskigt dåligt med uppdateringarna här men nästa år blir det bättre;)
Gott Nytt År till er alla!


Just i detta nu förbereds kvällens meny:
Creme Ninon med champagne
Färsk hummer med dillcreme fraiche
Biff Rydberg
Frusen Cassata med Marsala

fredag 24 december 2010

God Jul!

"Mamma bilmek" med familj önskar er en riktigt God Jul! Ska förklara vad det handlar om när jag har lite mer tid. Nu är det dags för de sista förberedelserna.

onsdag 22 december 2010

Öde


Såhär öde var parkeringsplatsen till köpcentrumet imorse när vi anlände en kvart innan öppning. Trodde det skulle ta längre tid att köra i snön men tydligen inte... Förväntade mig shopping utan trängsel men innan jag hann blinka var det knökfullt. Förundras ofta över att människor inte verkar vara på sina arbeten dagtid. Hur går det ihop?

The one and only?


Detta är väl ändå färskostens okrönte konung?! Just Boursin med vitlökssmak slår ju alla andra ostar i samma genre med hästlängder. Den minner mig om min barndoms somrar i Frankrike. De vuxna satt och njöt ostbricka och vin utomhus i de ljumma kvällarna och vi barn sprang omkring och lekte. Emellanåt var vi tvungna att pusta ut och då kunde man ibland få uppleva ett kex med vitlöksboursin. Toppen tyckte jag då och gör så fortfarande. Om jag ska välja färskost vill säga vilket jag inte gör så ofta numera eftersom färskosten i sig hamnar rejält på efterkälken när det kommer till val av ost att bara njuta av.

tisdag 21 december 2010

Världens största frys

Bra med minusgrader om det är trångt i frysen och man liksom bara måste kyla ner någonting snabbt, som julgodis tex. Kunde varit vilken mörk sörja som helst på den där plåten men just denna sörjan är mörk choklad som ska stelna innan smält vit choklad ska hällas på och därefter toppas med krossade polkagrisar. Gott? Det återstår att se.

lördag 18 december 2010

Två versioner

Man kan se saker på olika sätt. Typ är glaset halvfullt eller halvtomt? Dagens prestation kan även den ses ur ett halvfullt/halvtomt perspektiv. Jag har införskaffat en eldkorg och en havrekärve åt fåglarna i ett försök att "jula" till det utanför fönstret och naturligtvis för att ge fåglarna lite mat.

Version glaset är halvtomt:
- Svartaskad, skitig snö över hela uteplatsen inklusive fönsterkarmar och fönster, vedklabbar som tydligen brinner satans snabbt, rökstank i hela huset, kärve som inte går att hänga rakt, sunkigt vörtbröd som kladdar på marken och inte en fågeljävel som är intresserad.

Version glaset är halvfullt:
- Stämningsfull eld i eldkorgen, bra och effektiv knastrande ved, minnesväckande rökdoft i stugan, kärve som hänger charmigt på sned och mumsigt vörtbröd som bara väntar på att få bli bra mat åt de små hungriga fåglarna.

torsdag 16 december 2010

Dagen i korthet

Skånsk snöstorm, bilfärd på glest trafikerade vägar, julklappsshopping i förhållandevis glest köpcentrum, julförberedelser, födelsedagskalas för Claras storasyster, månskensmörker i vintervitt kvarter, kalastrött barn sover i säng, dagstrött mamma snart likaså.

måndag 13 december 2010

Den är här!


Äntligen har jag fått tummarna loss och köpt min efterlängtade kamera, en Nikon 3100, 18-55 VR. Inser att bildkvalitén på underverket ovan är en skymf mot dess existens men så får det vara. Ser det här som en tidig julklapp till mig själv. Med en helt ny teknisk pryl att utforska och en massa rolig lek framför mig befinner jag mig just nu i "prylnördshimmeln". Ah, vilken fröjd!!!!

fredag 10 december 2010

Värsta skräcken

Värsta skräcken för Clara är dammsugaren. Hon är så rädd för denna hushållsapparat att hon blir alldeles förtvivlad när den kommer fram. Ganska ok så länge den inte är på men när den börjar mullra då är det klippt. Hon blir så himla rädd och ledsen, springer fram och tillbaka eller står och stampar på stället i förtvivlan. Hon måste vara på vad hon själv anser rätt sida om slangen annars är det verkligen panik. Den här skräcken gör ju inte mig särskilt benägen att dammsuga när vi är själva direkt, men ibland måste det göras. Idag tog vi kampen och jag behöver väl knappast säga att städningen drog ut lite längre på tiden än nödvändigt. Stackars liten.

onsdag 8 december 2010

Pingu, Pingu!

Ett av Claras absoluta favoritklipp.
BTW vad heter låten, någon som vet? Minns den så väl från 80-talet (?) men kan inte komma på vare sig vem som gjorde den eller namnet på själva låten.

tisdag 7 december 2010

NEJ, NEJ, NEJ!

Jag undrar om det finns något tråkigare än när C är förkyld. Dålig nattsömn, dålig ork på dagen (för oss båda), dålig aptit, snor och snörvel. Fy, så tråkigt det är!
Hoppas innerligt att hon bygger upp ett bra immunförsvar och inte blir ett av de barnen som ständigt är sjukt och således också kommer att ha ständigt "vabbande" föräldrar. Irriterande för alla parter.
Smittan som många gånger förr från en av hennes äldre bröder vars immunförvar man verkligen kan börja ifrågasätta...
BLÄ!!!!!!!!!!!!!!
Ska passa på att vila lite nu för jag tror att "snortrollet" slocknat.

lördag 4 december 2010

Oh yeah!

För att använda ett av Claras favorituttryck, "oh yeah"!!

Minns ni?

Minns ni klädmärket Takano? Ibland dyker vissa saker bara upp i huvudet på en. Vet inte varför men av någon anledning kom jag att tänka på Takano kläderna som man hade på 80-talet. Det tog en stund innan jag kom ihåg vad det hette men jag minns så väl hur loggan och de där mjukisoverallerna såg ut. Hittar tyvärr inga bilder alls när jag googlar... Vanligast och den som ansågs coolast var nog den svarta overallen med märket Takano i vitt tryck, men som jag minns det fanns det även i mintgrönt och rosa tryck på svart tyg. Tror till och med att det fanns svart tryck på vitt tyg. Vad jag definitivt vet är att det fanns med mörkare mintgrönt tryck på ljusare mintgrönt tyg. Kan ni tänka er? En sådan hade jag, hua;) Sedan hade jag en anorak i offwhite med det glansigaste oreangea fodret man kan tänka sig. Den var faktiskt snygg och skulle nog kunna funka även idag - eller nä förresten nu skönmålar jag nog en aning...

torsdag 2 december 2010

Skåne som Skåne, eller?

Det varnas för snökaos i HELA Skåne men här är det hur lugnt som helst. Inte en snöflinga från himlen så långt mina ögon ser. Tycker ofta att det generaliseras för mycket i väderrapporterna. På radio och i tv förstår ju jag också att man inte kan detaljera i hur stor utsträckning som helst, men på SMHIs' hemsida borde det väl gå att rapportera läget så som det faktiskt är? Är inte människor anställda där för att göra just det? Det har inte snöat något nämnvärt här vare sig inatt eller nu på morgonen så varningar om att hålla sig inomhus och att absolut inte bege sig ut med bilen känns verkligen en aning överdrivna när jag tittar ut genom fönstret. Måhända får jag äta upp det här senare idag men just nu är det faktiskt hur lugnt som helst oavsett hur larmrapporterna låter.
Återstår att se hur det utvecklar sig under dagen.

onsdag 1 december 2010

Pulkapremiär

Clara har verkligen inte gillat snön. Den är fin att titta på, möjligtvis att gå i en kort stund men sen är det stopp. Leka med den går ju absolut inte, det är för kallt och leka med vantar funkar ju inte. Idag gjorde vi ändå ytterligare ett försök att utnyttja ett snövitt Skåne (gäller att passa på). Dagen till ära hade vi varit och köpt en pulka och detta blev premiärturen. Tänkte att hon kunde sitta och njuta av allt det vita, fina, få lite pirr i magen men ändå inte behöva röra vid snön. Perfekt. Det var det faktiskt. Hon tyckte det var jätteroligt. För mig blev det ett rejält träningspass. Puh så tungt att dra henne upp och ner för alla backarna. Upp och ner, upp och ner. Inser nu att hon ser lite skeptisk ut på bilden när hon biter sig i underläppen men det var faktiskt lyckat!