onsdag 31 augusti 2011

Några sekunder

Det tog några sekunder. Kanske till och med en halv minut innan jag kopplade vad som såg fel ut. Äppleskrutten som flöt i toalettstolen nyss skulle ju inte alls slängas där. Jag är lite vimsig för tillfället. Be mig inte komma ihåg några efternamn för då är det är helt kört. Hörde jag amningshjärna?

tisdag 23 augusti 2011

Att säga stopp

Hur länge orkar man kämpa på med hemska lämningar på förskolan? Det hade varit lätt för mig att säga stopp nu, att ta C ur förskolan. Jag klarar inte av att lämna henne så ledsen och förtvivlad. Hon är det från och till under hela dagarna... Jag gör det här för hennes skull, för att hon ska få stimulans istället för att ha tråkigt med mig och Nora. Det kanske är fel? Hon kanske ska börja förskola igen när lillsyrran börjar. Då har de varandra. Hur länge håller man på innan man säger stopp?

söndag 21 augusti 2011

Hur härligt är det här?

En ovanlig morgon

Klockan är nu 08.55. Söndagsmorgon. Båda flickorna sover! Visserligen efter en natt med några uppvak för oss alla tre, men ändå. Visserligen sover lilla N på filten på golvet efter morgongympa och blöjbyte, men ändå. Jag har kunnat dricka morgonkaffe i lugn och ro och jag har haft möjligheten att ögna igenom söndagstidningen. När hände det senast? Tänk att det har blivit lyx numera. Som tiden förändrar livets förutsättningar och med det ens perspektiv på saker och ting. Tur är väl det i och för sig.
Visserligen vaknade båda två nu - men ändå.

onsdag 17 augusti 2011

Apati

Lilla C tycker inte alls att det var roligt att börja förskolan igen eter sommaruppehållet. Lämningarna är hemska. Hon är så ledsen och förtvivlad att jag går i bitar. Istället för att hitta på något med lilla N medan tillfälle ges sitter jag apatisk och bara stirrar rakt fram i tomma intet. Hur lång tid har gått och hur lång tid är det kvar tills jag får hålla om henne igen? Lilla bus...

tisdag 16 augusti 2011

Litteratur


Har köpt första delen av sex fristående band från denna omtalade självbiografi. Missade Knausgårds sommarprat häromdagen vilket jag tänker lyssna på innan jag börjar läsa. Kanske lättare att hitta en lucka nu när lilla C börjat på förskolan igen efter sommaren.

måndag 8 augusti 2011

Förundras


Läser en några dagar gammal Sydsvenskan och förundras över att denne insändare med namnet Per Wängberg har tid, lust och ork att ägna ovan nämnda reflektion så mycket energi. Hur ser hans liv ut?
Hur ser mitt liv ut som ödslar energi på att kommentera hans ödslande av energi?
"I rest my case"...