torsdag 29 september 2011

Vilken underbar dag!

Underbart vacker dag! Solen skiner på vagnen, luften är krispig och hög. Fina, älskade Nora har redan blivit 4 månader och vilar lugnt i vagnen med mössan på sned. Om en stund hämtar vi fina, älskade Clara på förskolan. Mina döttrar. Kniper mig i armen och konstaterar igen, vilken underbar dag.

onsdag 28 september 2011

Premiär x 2

Premiär 1: Igår var jag på mitt livs första föräldramöte. Som förälder. Först var det ett stormöte för samtliga av förskolans avdelningar. Där kändes det som om man var tillbaka i skolan, som elev och det skulle hållas föredrag av några osäkra elever med darriga papper i händerna, konstigt... Efter stormötet delades föräldrarna upp avdelningsvis. Därpå följande möten leddes av respektive avdelnings egna pedagoger och som tur var antog det hela en betydligt mer professionell form.
Premiär 2: Vem trodde väl att vi skulle kunna försova oss?! När jag igårkväll insåg att jag glömt ställa mobilen på väckning tänkte jag i min enfald att det inte fanns en chans i världen att vi skulle försova oss. Det fanns det. Morgonen blev stressig, lilla C hängde nog inte riktigt med och en tår fälldes på förskolan. Det har gått betydligt mycket bättre med det annars.

söndag 25 september 2011

Sängskifte

Idag var det dags att byta ut den lilla mini Stokke-delen till den större spjälsängen. Det är en lång tjej vi fått denna gången och hennes längd idag vid nästan fyra månaders ålder är densamma som Clara hade uppnått vid sex. Sorgligt att packa ihop de små sängdelarna med vetskapen om att jag aldrig mer kommer att ha en egen bebis som får plats i den där fina, lilla sängen... Min sista bebis. Det som förhoppningsvis kan vara positivt med bytet av säng är att lilla C kan ligga i den om hon kommer in till oss på natten och om Nora då ligger i vår säng. Det är bevisligen för trångt med två vuxna, en livlig 2-åring och en ömtålig spädis i samma säng. Av den anledningen står nu spjälsängen kloss till min med ena långsidan öppen så jag når Nora bra om hon ligger där och om det är Clara så känner hon sig närmre oss. Så tänker jag, men mina planer beträffande sömn och nattvanor har ju inte särskilt ofta fungerat tidigare så varför nu? Återstår att se.

tisdag 20 september 2011

Illa, illa

Har fått en vagel i ena ögat som gör ont men framförallt gör att hela övre ögonlocket samlats med vätska och jag ser tämligen grotesk ut. Hur kul är det då när ens make vid frukostbordet säger att den knappt syns? Att jag är av sömnbrist ganska sliten för tillfället det vet jag, men att det var SÅ illa trodde jag inte... Småbarnsåren går onekligen hårt åt en;)

lördag 17 september 2011

Lampan

Den här gången kan även jag glädjas åt Anders fanatiska budande på nätauktioner. Nu pryder denna snygga VP lampa vårt hem.


fredag 16 september 2011

Räkna till tio


Bäst att inte ha bråttom om man är ute med Clara. Men om man nu har det, bråttom alltså, kan man ibland behöva räkna till tio (eller mer...) för att inte gå i taket när hon för femtioelfte gången ska titta på en sten, en papperskorg, ett elskåp eller plocka en snigel.
Ser ni en vit prick på bilden? Det är Clara som under en av våra uterundor med tidsnöd bestämt sig för att inte ha på sig sina skor och strumpor. Jag går långsamt i förväg räknandes 1,2,3,4,5,6.... Efter en alldeles för lång stund behagar även Fröken Clara komma efter, mycket nöjd och "jättebarfota" som hon uttryckte sig.

onsdag 14 september 2011

Inte på topp

Hua, vilken sjukstuga det blivit här hemma. Förskoleförkylningen som vi betat av en efter en den senaste veckan har nu ersatts av hög feber och instabil mage verkar det som. Clara först ut. Natten ingen höjdare, somnade halv fem efter att ha tagit hand om tjejerna i omgångar. Feber, sprakande blöjor och amning om vartannat, puh. Idag är det fullkomligt upp och ned här hemma, rutinlöst, obegränsad Bolibompa och favoritgodsaker. Clara måste tycka det är toppen att vara sjuk.

onsdag 7 september 2011

Lista

Kopierade en lista från Mikaela. Hur svarar du?

Brukar du komma i tid? Om man är i tid med 10 minuters marginal så ja. Gillar verkligen inte folk som kommer för sent.
Har du bra kondition? Nej, dåligt med tid för träning de senaste två åren.
När blev du fotad senast? Lekte med Photo Booth för ngn dag sedan
Hur känner du dig nu? Lite yr faktiskt
Vanligaste färg på dina kläder? Svart
Blir du bra på bild? Absolut aldrig, måste vara den minst fotogenica person på klotet eller är jag bara sådär ful helt enkelt
När och varför grät du senast? I förrgår när jag kollade på Svenska Hollywoodfruar och Isabel Adrian tvingade sin panikskrikande dotter att ta hål öronen. Det gjorde ont i hela mig så då grät jag.
Var det pinsamt att svara på det? Nej
Hade du en bra kväll i går? Helt ok
Din favoritdryck på morgonen? KAFFE!
Kan du laga mat? Fruktansvärt dålig på att laga mat. Desserter och bak går lite bättre
Är du nyttig? I vanliga fall skulle jag svara ja, men när jag är gravid eller ammar så äter jag på tok för mycket sött.
Är du blyg? Oftast inte, tror jag...
Vilken tid gick du upp i dag? 07.15
Hur mycket krävs för att du ska bli full? Nuförtiden förmodligen bara några glas vin vilket jag inte druckit på typ 3 år...
Har du spytt offentligt? Jepp
Hur många timmar sover du? Alldeles för få pga två små flickor, en snarkande make eller katter som håller mig vaken i omgångar
Vad sa du senast? Baba bibo bibo ba till Nora
Var du på festival i somras? Nej, inte min tepåse. För smutsigt, kallt och blött
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Min man
Vad skulle du behöva nu? Sova, duscha och dammsuga
Har du snygga skor? Ja, i garderoben som inte passar på lekplatser eller till barnvagnspromenader
Vad var det första du sa i morse? Där ligger du och är vaken till Nora som låg och tuggade på sin filt i sängen
Sov du i din egen säng i natt? Ja.
Har nån annan sovit i din säng i natt? Ja, maken, Clara och Nora
Har du körkort? Ja
Är du ensam nu? Nej, Nora ligger på golvet bredvid mig och gurglar
Vad ser du fram emot mest denna vecka? En eventuell shoppingtur under morgondagen eller kanske en sovmorgon till helgen

söndag 4 september 2011

Åldersuppfattning

Vilken är den sanna verkligheten egentligen? Jag tycker inte att jag vare sig är eller ser särskilt gammal ut och ålderskillnaden mellan mig och Anders gör att hans tidigare barn känns för stora för att jag skulle kunna vara eller uppfattas som deras mamma.
Det trodde jag åtminstone tills denna scen utspelade sig.

Jag går förbi datorn där den 20-åriga flickvännen sitter och modekollar tips från Elin Kling.

Jag: Jaså, Elin Kling!
Flickvännen: Oj, känner du till henne?
Jag: Eh, vad menar du?
Flickvännen: Min mamma skulle aldrig veta vem Elin Kling är.
Jag: Men nu är nog din mamma liiite äldre än vad jag är. Antar jag åtminstone med tanke på att du ändå är 20 år...
Flickvännen: Ja, det är hon nog

"Nog"?! tänker jag förnärmat och går utan vidare kommentarer därifrån