onsdag 30 maj 2012

Ner & upp igen

Det var inte länge Claras urväxta kläder förblev nedpackade. Nora är såhär långt i livet längre än vad storasyster var i samma ålder så de av Claras kläder jag nyligen packade ner packar jag nu upp igen till lillasyster. Det är något visst med små barnkläder. Det sitter som små minnen fastetsade i varje plagg. Jag ser Clara framför mig i den där klänningen, i shortsen eller i linnet. Jag minns vad vi gjorde den där soliga dagen då hon hade hatten med lila blommor, jag minns hur hon klättrade i utemöblerna med den där duvblå skjortan och hur hon käkade gräs med de rosa byxorna på sig. Idag är de minnena fortfarande glasklara, tydliga. Kommer det alltid vara så eller när glömmer jag? När vet jag inte längre om det var Nora eller Clara som hade på sig vad och vad vi gjorde i just den där klänningen? Hur fort går det att glömma bort allt det, som idag känns som igår? Bästa lösningen vid minnestapp - dokumentation.

tisdag 29 maj 2012

På stranden

Såg den här stenen i vattenbrynet igår

Grattis Nora!

Lilla, underbara, älskade Nora. Igår var det 1 år sedan vi fick träffa dig första gången. Jag minns det som om det var igår. Jag tänker på den dagen ofta, ofta. Det gick fort när jag väl förstod att du tänkte komma ut. Mormor skulle passa storasyster men hann inte komma hem till oss innan vi fick dra iväg till sjukhuset. Tur att ni har äldre syskon som kunde rycka in. Du gjorde din entré på kvällen så du och jag blev tvungna att stanna på sjukhuset över natten. Pappa åkte hem till Clara. Du låg på min mage nästan hela den natten. Jag kunde inte sova, tagen av stunden. Låg och tittade ut genom fönstret, ut på den vackra natthimlen, lyssnade på dina andetag, kände på din mjuka hud, tittade på dina små fingrar. Allt kändes overkligt och jag kunde knappt förstå att jag nu var mamma till två små flickor. Mina, fina flickor som jag fortfarande beskyddar alldeles för mycket. Det var oväntat att jag skulle bli så, men så blev jag. En hönsmamma. Igår fyllde du då 1 år. Ett år fyllt av utveckling. Du har blivit en sprudlande liten dam. Pigg och nyfiken med en vilja av stål, vilket vi lär få se än mer av i framtiden. Du avgudar din storasyster. Finns inget som kan toppa henne. När hon busar med dig kiknar du av skratt. Du har sovit som en skrutt och ätit nästan lika illa men du trivs. Du älskar livet och jag älskar dig. Grattis Nora och tack för att du finns!

lördag 26 maj 2012

Gräsänka

Lite lugn och ro, just nu åtminstone...

onsdag 23 maj 2012

Bra så långt...

Fortsättning på gårdagens kaos idag. Ny sorts kaos idag. Det blir kaos när man har två fullt rörliga och ilsnabba små barn som får för sig att öppna trappgrinden och klättra upp för trappan båda två, detta samtidigt som båda föräldrarna står på ovanvåningen med händerna fulla i ett försök att få in katten i transportburen. Katten som absolut inte vill det. Skrikande barn, stressad katt och tidspressad mamma inte bästa kombon, men katten kom åtminstone fram idag. Kan meddela att jag var spänd som en fiolsträng i bilen när jag körde. Hade gårdagens rymning i bakhuvudet och var ärligt talat lite skraj att katten skulle lyckas bryta sig ut även från den nya transportburen. Hon var superstressad och jamade i stort sett hela vägen. När hon någon enstaka kort stund var tyst trodde jag hon dött av stress. Lilla pluttan... Nu har de ringt från djursjukhuset och hon har nyss vaknat från narkosen. Bra så långt.

tisdag 22 maj 2012

Houdini pånyttfödd?

Hade mobilen på väckning för säkerhets skull idag. Hade fått tid för att kastrera katten. Katten som aldrig suttit i en kattbur, katten som aldrig åkt bil. Som alltid på morgonen blir det till slut lite jäktigt. Nåväl, katten in i buren efter några försök och två vuxna människors samarbete. In i bilen. Bra så långt. Kör iväg för att sedan höra hur katten börjar slita i kattburen som står på golvet i baksätet. Inget konstigt med det tänker jag för så har de andra katterna gjort. Det är ju inte så kul att åka bil i bur trots allt. Kör vidare tills jag hör något som får mig att tro att kattburen vält trots att det borde varit omöjligt. Hinner knappt vända mig om för att kolla läget förrän jag känner klor i nacken, klor i knät och upp på bröstet. Katten har tagit sig ut ur buren och är fullkomligt vild i bilen. Upp, ner, fram och tillbaka far hon stackaren. Inget mer att göra än att stanna bilen och släppa ut henne. Tur att vi inte hunnit ut från kvarteret, tänk om detta hänt på motorvägen, hur skulle det slutat? Ringde djurkliniken och bokade om tiden. Nytt försök imorgon med ny kattbur, nu ska jag tvätta såren.

fredag 18 maj 2012

Det gick snabbt...

Har min förstfödde redan blivit tonåring?!! Klockan nio på morgonen tyckte jag det kunde vara dags för Clara att stiga upp så jag gick in för att väcka henne. Hon tittar upp, blänger på mig och vänder sig resolut om i sängen. När jag frågar om hon vill sova mer får jag ett hest, halvt aggressivt och grymtande "ja" till svar. Som om jag vore den trögaste i världen. Bara att gå ut igen då. När ska Nora fatta samma galopp tro, det hade ju varit oerhört trevligt.

tisdag 15 maj 2012

Smack, smack, smack

Tycka vad man vill om nappar men när jag sjunger för flickorna på kvällen och hör deras nappar smacka kan jag bara tycka att det är så sött. Först den ena, sen den andra, smack, smack. Jag sitter kvar en extra stund för att lyssna på mina döttrars sömn.

söndag 13 maj 2012

Träigt jubileum

Igår hade vi anledning att fira på tu man hand. När den värsta oron över döttrarna lagt sig för min del hade vi en underbar kväll. Första gången jag ätit en hel måltid ostörd sedan Nora föddes för snart 1 år sedan. Bara det var ljuvligt. För att inte tala om mitt sällskap då, fortfarande lika ljuvlig.

fredag 11 maj 2012

Habegär

Jag är som vissa vet tokig i tekniska prylar. Igår var jag så lycklig över min nyinköpta elektriska skruvdragare, men idag. Idag har jag upptäckt det fantastiska med högtryckstvätt. Det är underbart och det i särklass mest tidseffektiva redskap man kan tänka sig. Kan ju nästan inte bli bättre. Nu vill jag ha en egen. Åh!!

onsdag 9 maj 2012

Bara sådär...

Anders är en fena på att laga mat. Den här anrättningen svepte han ihop bara sådär... Risottotimbal och pilgrimsmussla med rotselleri och fänkålsröra toppat med knaprigt bacon och färsk timjan. Önskar jag hade en bråkdel av den talangen, det hade varit trevligt.

tisdag 8 maj 2012

Från klarhet till klarhet

Idag ännu ett "tecken". Av alla tänkbara tidningar jag kan fördriva tiden med under det tre timmar långa frisörbesöket blir det

Nya numret av Vogue ligger fullkomligt orört under hela tiden... Vad ska jag säga? Gillar att titta på fina och gräsliga klänningar, håruppsättningar, stiliga eller galna hattar samt att beskåda tjusiga damer och herrar som minglar runt på vernissage bland sina adelsvänner. Åh, så elegant som Clara skulle säga.

torsdag 3 maj 2012

Ålderstecken?

Börjar man komma upp i åren om det här är vad man läser på kvällen? Inte bara läser utan faktiskt ser fram emot att läsa...