torsdag 23 augusti 2012

Dubbelt sällsynt

Det här ser man inte ofta. Båda systrarna stillasittande. Det är sällsynt ur två aspekter. Att de sitter stilla överhuvudtaget är sällsynt, att de dessutom gör det samtidigt händer nästan aldrig.
Att jag inte ens hann skriva färdigt det här inlägget innan friden var över förvånar mig föga...

tisdag 21 augusti 2012

Sensommar och magknut


Snart läggs Claras baddräkt undan för säsongen, för alltid för henne, men sannolikt inte för lillasyster.
Vår sommar har varit bra, för kort och framåt slutet nu lite ångestladdad. Sista långa sommaren med barnen sen börjar det "vanliga" livet med arbete, barnomsorg, semester och skollov. Usch och tvi säger jag just nu! Den här gången längtar jag överhuvudtaget inte tillbaka till arbetet som jag ska till om ytterligare några månader. Troligtvis för att jag vet att det här är sista gången som jag kommer att få tillbringa såhär mycket tid med mina barn. Därefter är det någon annan som ska ta hand om dem hela dagarna. Tanken känns svindlande och olustig. Tänk om jag skulle vinna en herrans massa pengar, eller det behöver inte ens vara en herrans massa, bara tillräckligt för att kunna vara hemma  i sisådär 3 år till. Och veta att jag fick ha jobbet var. Det skulle ju suttit fint. Då skulle knuten i magen kunna lösa upp sig ett tag. Kanske skulle den inte ens knyta sig igen efter 3 år. Lär aldrig få veta det, men det hade ju varit välkommet om jag fick testa...

söndag 12 augusti 2012

OS fel

Det är helt och hållet OS fel att jag sitter med den här appen och leker som om jag vore 14 år. Det går alltså ut på att sminka, välja ögon- och hårfärg samt matchande accessoarer till animerade flickansikten. Det sitter jag och pysslar med just nu. Helt och hållet OS fel.

torsdag 9 augusti 2012

Tumme ur

Jag befarar att det kommer behövas en faslig massa tummar ur om vi någonsin ska få vårt husprojekt att bli färdigt. Tiden går och vi tänker och planerar. Och tänker och planerar lite till. Det kan man nog göra i oändlighet om man inte bestämmer sig för att sätta punkt. En tumme ur och en punkt satt. För att snacka i OS-metaforer, vi har fått det första startblocket på plats nu återstår att invänta klartecken för startposition.
Aj, aj så kul det här kan bli, och så besvärligt. Vi är inte helt i fas Anders och jag när det kommer till hur lång tid varje delmoment får ta, eller måste ta. Behövs kompromissträning åt båda håll om det här ska flyta på smidigt. Idag är jag glad, en tumme ur. Gott så.

fredag 3 augusti 2012

Lättja

Serverade en dessert som bland annat innehöll frukt. Anders ansåg desserten vara gjord av en lättjefull person.
Hmf, skulle jag kunna fnysa men jag är benägen att hålla med, vitlöksdoftande persika var inte så gott. Ska inte använda skärbrädan som vi hackat vitlök till huvudrätten på hädanefter när det ska beredas dessert.
Ja, jag var lite för lat idag...