söndag 30 september 2012

Motpoler

Ett av Clara väldigt efterlängtat kusinkalas under gårdagen avslutades hastigt och lustigt (taskigt ordval) med att hon blev magsjuk. Inte ofta Clara är påklädd och klar på eget initiativ flera timmar innan take off men igår var det så. Oräkneliga var gångerna som hon frågade när vi skulle åka iväg på kalaset. Och så slutade det så. Trist.
Medan storasyster nu ligger sjuk och febrig i sängen gör lillasyster det motsatta. Här fångad i farten med favorithatten.

tisdag 25 september 2012

Biff Tartar

Man kan lugnt säga att min köttätarvanor går i vågor. Från att ha varit lakto-ovo vegeterian under en ganska lång period tidigare i mitt liv kan jag numera ibland få för mig att äta Biff Tartar. Men det är inte ofta och jag kan inte flera dagar i förväg veta om jag klarar av att äta det just den aktuella dagen. Men så en morgon vaknar jag och känner att idag, idag skulle lite rått kött sitta fint. Då får man smida medan järnet är varmt. I helgen smed vi. Dryckesalternativen som bjöds, ekologisk Chardonnay till mig, Guinness till Anders och Calvados i råbiffen. Det hela var utsökt!

torsdag 20 september 2012

Syskon emellan

Så märkligt att jag just idag går och tänker på just samma sak som bror min. Att jag just idag tänkte skriva ett inlägg om just det här. Kunde inte sagt det bättre själv. Läs och lyssna HÄR

tisdag 18 september 2012

Vilda Matilda

Vilda Matilda som en liten prick i fjärran. Fattas bara fartsträck efter henne på bilden för hon går aldrig, hon springer. Den här tjejen struntar fullständigt i vilket håll jag tänkt att vi ska gå, hon bestämmer sin egen väg. Fullkomligt oblyg och så orädd att det inte alltid är helt bra för henne själv. Clara har alltid varit aktiv, men här har hon mött sin överkvinna och framstår som värsta lugna filbunken i jämförelse med Nora.

Cupcakes

Anders har levt det goda livet under en långhelg i Frankrike. Här hemma fördrev vi tiden bland annat med att baka cupcakes.

M som i "Målgruppsmiss"?!

Varför får jag ett riktat erbjudande från detta magasin i min brevlåda? Kanske ett bra magasin. Alldeles säkert så, men inte riktigt än eller? Jag känner inte det där skrikande behovet av att läsa om hur jag ska bli snygg i grått hår eller förkovra mig i specialen om artros. Kom igen om 15 år. Nej, förresten vi säger 10 år, eller kanske bara 5. Vem vet vad som hänt med min kropp och själ om 5 år, livet är ju inte så skonsamt alla gånger.

torsdag 13 september 2012

Men jag gillar

Tydligen inte tillräckligt många som gillade för att serien skulle överleva, men jag gillar. Inbillar mig att det var så mina föräldrar hade det under sin flygtid trots att jag vet bättre. Njuter de sista avsnitten.

lördag 8 september 2012

Varannan sovmorgon

För att någon gång få sova lite mer än vanligt kör vi som så många andra småbarnsföräldrar varannan sovmorgon på helgen. Idag undrar jag om inte min tidiga morgon var en vinstlott istället för nitlott. Temperamentsfullt väder på morgonpromenaden.

onsdag 5 september 2012

Färger i ordning

"Färger i ordning". Så heter konstverken ni ser, signerade Clara, för det var vad hon svarade på frågan vad hon målade. Visst anar man en konstnärlig talang i den där lilla människan? En som förstår att det är finare att måla varje färg var för sig än att bara blanda ihop det till en enda mörk röra. Mycket bra!

måndag 3 september 2012

Att fira

Det är lätt att hitta på saker att fira, men idag kan vi fira på riktigt! Senast vi skålade i bubbel tror jag var när bygglovsansökan lagts på lådan. Idag fick vi besked om att vår bygglovsansökan beviljats!!! Jag har dansat och tjoat här hemma så Clara till slut höll för öronen. Kul när saker och ting rör på sig.
Minns hur vi (kanske bara jag) i julas satt och fantiserade om hur vi kommande jul skulle kunna sitta i nya vardagsrummet, värma oss vid nya kaminen, att alla skulle ha gott om plats att äta julmiddag vid nya matplatsen, nya köket var på plats och vi kunde samlas för att duka upp julbord med hembakt vört. Drömma kan jag fortfarande, men att första spadtaget inte kommer att vara taget innan våren inser nästan jag också. Men NÄSTA jul så...