måndag 29 oktober 2012

Slutet på en era

Länge sedan man behövde ställa in väckning. Imorgon är det arbete. Ågren? Fruktansvärd. Återstår att se om jag överhuvudtaget får någon sömn innan telefonskrället meddelar att det är dags att dra igång. Natti.

fredag 26 oktober 2012

Rörigt inre?

Det sägs ju att de som har röriga inre behöver en yttre ordning för att må bra. Ska man tro på det så måste jag vara fruktansvärt rörig inombords för tillfället. Kanske jobbstarten i nästa vecka som spökar? Idag har jag skramlat ihop ytterligare en sopsäck med kläder och städat huset i 2 1/2 timme...

torsdag 25 oktober 2012

Hagel

Hej & hå vad haglet smattrar utanför våra fönster just nu!

Lugg eller Botox

Stod mellan att dölja mina fåror i pannan med lugg eller Botox. Det blev lugg.

onsdag 24 oktober 2012

Rensa ut

Min garderob har varit i extremt behov av utrensning. För en effektiv sådan krävs det att man är på det rätta humöret. Jag tror att jag var det idag. Rensade ut fyra fulla sopsäckar och två kassar med kläder plus en sopsäck med väskor. Ändå är det nästan fullt fortfarande, men där är ordning och det känns så himla skönt!

fredag 19 oktober 2012

Belöning

Belöning till mig själv efter 2 1/2 timmes lekplatsutflykt med tjejerna. Jag gillar mycket med med att vara föräldraledig, men inte lek på lekplats och inte öppna förskolan. Överhuvudtaget inte min bag, men jag är ju inte hemma för min egen skull så ibland biter jag ihop.

tisdag 16 oktober 2012

Inte helt överens

Det känns väl sådär kul att N pekar och utbrister i ett "Mamma" varje gång hon ser Tintin på Anders tröja. Okej för det avlånga ansiktet, okej för att min lugg med lite illvilja kanske kan framstå lite lik ibland, okej för de mörka ögonen då, men sen räcker det. Jag menar - Tintin liksom?!?!?

10 kilo lättare

Idag kom äntligen besked om att vi fått plats åt N på samma förskoleavdelning som storasyster. Jag vet inte hur mycket tid jag ägnat åt att grubbla på hur jag skulle agera om utfallet skulle blivit annorlunda. Systrarna har nästan blivit som pseudotvillingar. Att skilja dem åt under så mycket tid i vardagen framöver skulle kännas fullkomligt fel. Nu behöver jag inte oroa mig över detta mer. Systrarna Bus får vara tillsammans och stenen som fallit från mina axlar gör att jag känner mig 10 kilo lättare. 

fredag 5 oktober 2012

Bra hjälp

När regnet öser ner från genomgrå himmel, maken är på vift och egna halsen skär som knivar kickar vi igång helgen med Tingeling.

torsdag 4 oktober 2012

Den som väntar på något gott...

Den här säsongsstarten har jag väntat på i vad som känns som en evighet.  Jag för mig att de två första avsnitten som visas nu egentligen är förra säsongens två sista. Alltså har jag levt med en lååång cliffhanger. Ingenting mot Dallas förstås. Var det 21 år sedan JR satt med pistolen bakom sitt massiva arbetsbord och sedan PANG!!!! Revenge, tv3, 21.00, då checkar jag ut från verkligheten en stund.

tisdag 2 oktober 2012

Ryck

Fick ett ryck idag och röjde ut, städade och homestylade tre av sovrummen här under dagen. Med röjde ut syftar jag främst på ett av sovrummen som hade kunnat vara med i ett av de där TV-programmen som drivs av glasögonbeprydda tanter med blått ljus som detekterar äckligheter. Anledning till förfallet? Bara trött ungdom antar jag. Trött ungdom som nu lämnat boet och rummet kan användas till annat.
Skönt när de här "rycken" drabbar mig för jag får mycket gjort och känslan efteråt är god.
Återstår att se när det slår till nästa gång.

Knäcke

Bilden gör nog inte de här fantastiska knäckebröden rättvisa. Hemmagjorda naturligtvis. De är så himla god att ni inte får låta bli att testa. Perfekt som snack eller till osten.

2 dl majsmjöl
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrö
1/4 dl pumpakärnor
0,5 dl olivolja
2-2,3 dl kokt vatten
(havssalt att strö över)

Blanda alla torra ingredienser, blanda därefter i olja och vatten. Kavla ut på plåt mellan dubbla bakplåtspapper. Strö över havssalt.
In i ugnen 150 grader, ca 55 minuter. Klart.


måndag 1 oktober 2012

Underverk?

Står att det ska motverka trötthet så jag sköljer ner en sån här med morgonkaffet och hoppas på underverk. Tror det är dags att välkomna Mr Ketos igen. Han var ju en fena på det där med energiboosting visade det sig. Är gräsänka under nästan 10 dagar här framöver så det passar ju bra ur minst två hänseenden. Bara min egen kost att ta hänsyn till (förutom barnens såklart) och att den extra energin skulle vara extremt välbehövd.