måndag 3 maj 2010

Projekt Sömn

Det slår aldrig fel. När man talar högt om framgångar så blir det bakslag. Clara vägrar att sova i sin egen säng hela natten. Hon är fullkomligt förtvivlad och det enda som gör henne lugn är närhet. Det är nytt för henne. Hur länge är det rimligt att försöka få henne att somna om i egen säng? När hon efter 1 timme är lika ledsen och förtvivlad retirerar åtminstone denna mamman. De sömnreserver som går åt till att fortsätta i oändlighet besitter inte jag för tillfället. Istället hoppas vi på en övergående fas och låter henne flytta in i vår säng framåt småtimmarna. Där somnar hon bums. Och vi med.

2 kommentarer:

  1. Näe det slår verkligen aldrig fel. En timme är låååååång tid mitt i natten. I förrgår i stugan, ny plats för Vera, jobbade vi nästan två timmar för eftermiddagssömnen. Vi var sent ute till att börja med, men så var vi två också, så vi kunde bytas av lite. Dessutom var Vera inte otröstlig hela tiden, utan ibland bara bökade och stökade hon. Klockan sex somnade hon... Då är det knappast eftermiddag längre...
    Men jag tycker ni gör helt rätt som tar Clara till sängen om natten. Det har vi gjort med Vera i helgen med då vi varit borta. Och vi har inte varit så tappra som ni och kämpat i en timme. Vi gav nog upp efter en kvart...
    Jag har hört att det krävs mycket mer än ett par nätter i mammas och pappas säng för bebis att glömma bort hur man sover själv, så det är förhoppningsvis lugnt!
    Kram och förhoppning om en bättre natt!

    SvaraRadera
  2. Mikaela: Hädanefter får vi nog förutsätta att sömnen funkar hyfsat när vi inte skriver något, för att rapportera framgång är ju helt värdelöst;)
    Nej, klockan sex är nog tveksam eftermiddag, men skam den som ger sig!
    Skönt att höra att vi inte är ensamma om att tycka det är ok att samsova nätter då det annars bara blir kaos. Hoppas det krävs många nätter för att sova-själv-kunskapen ska försvinna. Det är ju det man är rädd för. Att allt arbete hittills ska vara förgäves.
    Nu har vi plötsligt istället haft en stökig kväll så jag hoppas verkligen att natten blir lugn, puh.
    Kram

    SvaraRadera